Ruskí vyšetrovatelia skúmajú všetky možné verzie útoku v Surgute

NETKY.SK • 20 August 2017, 15:27 • 2 min
Ruskí vyšetrovatelia skúmajú všetky možné verzie útoku v Surgute

MOSKVA - Ruské orgány činné v trestnom konaní nevnímajú zatiaľ útok nožom, pri ktorom miestny občan v sibírskom meste Surgut zranil sedem ľudí, štyroch z nich ťažko, ako teroristický čin.

slovakia

left justify in out

Platí to napriek tomu, že sa k zodpovednosti za útok prihlásil tzv. Islamský štát (IS), ktorý tak učinil obvyklými kanálmi vrátane agentúry Amák a ktorý políciou zastreleného útočníka označil za svojho vojaka. Pravosť tohto vyhlásenia sa však nedá overiť.

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý vzhľadom na veľkú rezonanciu útoku v spoločnosti prevzal jeho vyšetrovanie, dnes v Moskve oznámil, že vyšetrovatelia skúmajú všetky možné verzie zločinu.

Zdravotný stav ťažko zranených hospitalizovaných v miestnej nemocnici je podľa dnešných informácií ruských médií naďalej vážny.

 

O mužovi, ktorého zadržanie zachytili kamery miestnej televízie C-1, vysvitlo, že s útokom nemal nič spoločného.

 

Dejisko útoku, mesto Surgut, ktoré má 320.000 obyvateľov a je centrom ropného a plynového priemyslu na Sibíri, patrí medzi najbohatšie v Ruskej federácii. Leží vo vzdialenosti 2100 km východne od Moskvy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona