Ruskí vyšetrovatelia majú hlasový záznam z čiernej skrinky havarovaného lietadla: Posledné slová pilota

NETKY.SK • 28 December 2016, 09:10 • 2 min
Ruskí vyšetrovatelia majú hlasový záznam z čiernej skrinky havarovaného lietadla: Posledné slová pilota

MOSKVA - Vyšetrovatelia rozlúštili hlasový záznam z čiernej skrinky havarovaného lietadla Tu-154, na ktorého palube boli aj členovia zboru Alexandrovovci.

slovakia

left justify in out

Na zázname čiernej skrinky sa nachádzajú aj posledné slová z kokpitu. Zdroj blízky vyšetrovateľom prezradil portálu Life News presné posledné slová, ktoré zazneli v kokpite.

 

V nahrávke je počuť ako tesne pred pádom pilot kričí: „klapky, sakra,“ a ďalej: „Veliteľ padáme.“

 

Oficiálne však tieto slová neboli potvrdené.

 

Podľa ruského ministerstva obrany dáta získané z čiernej skrinky pomôžu vyšetrovateľom určiť presnú príčinu pádu lietadla.

 

 

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154, na ktorého palube bolo 92 ľudí, smerovalo v nedeľu na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja, keď sa krátko po vzlietnutí z letiska v Soči zrútilo do Čierneho mora.

 

Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci.

 

 

Príčinou pádu lietadla bola zrejme chyba pilota alebo technická porucha

Ruský minister dopravy Maxim Sokolov dnes vyhlásil, že pravdepodobnou príčinou nedeľného zrútenia lietadla do vôd Čierneho mora bola chyba pilota alebo technická porucha.

 

Haváriu stroja Tu-154 s 84 pasažiermi a ôsmimi členmi posádky na palube zrejme nikto neprežil. K nešťastiu došlo dve minúty po štarte z ruského prímorského mesta Soči. Doposiaľ sa podarilo nájsť 11 tiel obetí.

 

 

 

Minister Sokolov vo vyjadreniach dnes odvysielaných v televízii povedal, že vyšetrovatelia sa sústreďujú na prípadnú chybu pilota alebo na technickú poruchu a že teroristický útok nepatrí medzi hlavné verzie pri vyšetrovaní.

 

Odobrali vzorky z nádrže použitej na doplnenie paliva do lietadla Tu-154

Ruský hlavný vyšetrovací úrad dnes oznámil, že odobral vzorky z nádrže použitej na doplnenie paliva do ruského armádneho lietadla, ktoré sa zrútilo v nedeľu 25. decembra do Čierneho mora.

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie uviedol, že vzorky paliva teraz analyzujú odborníci. Vyšetrovatelia preverujú možnosť, že haváriu stroja typu Tu-154, ktorý sa zrútil dve minúty po štarte z ruského prímorského mesta Soči, spôsobilo nekvalitné palivo. Práve v Soči mal stroj medzipristátie určené na doplnenie paliva.

 

 

Existuje nahrávka

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie dnes informoval, že lokalizoval muža, ktorý nakrútil ruské armádne lietadlo, ako sa v nedeľu 25. decembra zrútilo do Čierneho mora.

 

Ruský hlavný vyšetrovací úrad uviedol, že našiel niekoľko svedkov havárie stroja Tu-154 vrátane spomínaného muža, ktorý nakrútil krátky let lietadla a jeho pád. Výbor však nezverejnil jeho totožnosť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies