Ruskí vyšetrovatelia vinia dagestanských militantov z útoku na letisko v Moskve

NETKY.SK • 1 Február 2011, 08:04 • 2 min
Ruskí vyšetrovatelia vinia dagestanských militantov z útoku na letisko v Moskve

Ruskí vyšetrovatelia vinia dagestanských militantov z útoku na letisko v Moskve

slovakia

left justify in out

img

Ruskí vyšetrovatelia tvrdia, že minulotýždňový samovražedný atentát na moskovskom letisku Domodedovo má na svedomí islamistická militantná skupina z Dagestanskej republiky Ruskej federácie.
      Tlačová agentúra Interfax dnes citovala nemenovaného vyšetrovateľa, podľa ktorého existujú jasné dôkazy spájajúce útok na letisku Domodedovo, pri ktorom zahynulo 35 ľudí, s lídrom dagestanských teroristov Ibrahimom Chalilom Daudovom. Samotný samovražedný atentátnik však podľa vyšetrovateľov bol približne 20-ročný muž z regiónu Severného Kaukazu. Menom ho však neidentifikovali.
      Je to prvé zverejnenie podrobností o predpokladaných útočníkoch zo strany ruských vyšetrovateľov. Tí zároveň tvrdia, že pri príprave výbušnín k útoku na Domodedovo zahynula Daudovova žena. Jej telo našli 31. decembra po výbuchu v budove neďaleko Moskvy.
      V poslednej dobe sa zvyšuje počet útokov militantov v Dagestane i ďalších severokaukazských republikách Čečensko, Ingušsko, Severné Osetsko a Kabardsko-Balcharsko. Po útoku na letisko Domodedovo sa pri identifikovaní páchateľov bezpečnostní analytici hneď upriamili na tento región.
      Moskovská polícia za posledné tri dni zadržala troch ľudí, ktorí sa telefonicky vyhrážali uskutočnením ďalších útokov. Polícia kvôli tomu evakuovala nákupné centrá a obchody. Páchateľom hrozí za šírenie poplašnej správy trest do troch rokov vo väzení.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies