Ruskí volejbalisti zrejme v Riu nebudú chýbať pod vysokou sieťou

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 16:55 • 2 min
Ruskí volejbalisti zrejme v Riu nebudú chýbať pod vysokou sieťou

MOSKVA - Ruské volejbalové národné družstvá mužov a žien a ani dvojice v plážovom volejbale reprezentujúce túto krajinu pravdepodobne nebudú chýbať na augustových turnajoch v rámci OH v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Predznamenal to prezident národnej federácie Stanislav Ševčenko, podľa ktorého Medzinárodná volejbalová federácia (FIVB) Rusom neoficiálne potvrdila, že v súvislosti s ich štartom pod piatimi kruhmi je všetko v poriadku.

 

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v nedeľu nepristúpil k vylúčeniu celej ruskej výpravy z OH 2016. MOV určoval svoj postoj k Rusku v súvislosti s OH 2016 pod vplyvom zverejnených výsledkov vyšetrovania Richarda McLarena, ktorého správa referuje o štátom systematicky podporovanom a krytom dopingu v Rusku. MOV ponechal rozhodnutie o akceptovaní či odmietnutí ruských športovcov v Brazílii na svetových federáciách jednotlivých športových odvetví. Ako je známe, na OH nebudú štartovať ruskí atléti a ani vzpierači. "Stále čakáme na oficiálny verdikt. FIVB nám však neoficiálne potvrdila, že v tomto smere je všetko v poriadku. Myslím si, že v utorok ráno FIVB vydá oficiálne stanovisko," povedal Ševčenko pre R-Sport, citoval ho špecializovaný portál worldofvolley.com.

Štyridsaťročný smečiar ruskej reprezentácie Sergej Teťuchin (nar. 23. septembra 1975), ktorý by mal v Riu štartovať na svojej šiestej olympiáde, pre ruské médiá vyhlásil: "Len v tomto roku ma testovali tri či štyri razy, naposledy pred tromi dňami. Dohliadajú na nás medzinárodné organizácie. Dosiaľ nám nepovedali, koľkými antidopingovými testami musí športovec prejsť, aby sa mohol zúčastniť na OH. Ak to bude potrebné, môžu nás v Riu testovať aj každý deň." Smečiar Belogoria Belgorod od roku 1996 ani raz nechýbal na OH. Teťuchin bral zlato v Londýne 2012, striebro v roku 2000 v Sydney a bronz v Aténach 2004 aj Pekingu 2008. "Rozhodnutie MOV sme prijali s radosťou. Môžem povedať, že zvíťazila spravodlivosť," doplnil Teťuchin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies