Ruskí vojaci prišli do Pakistanu na spoločné manévre

NETKY.SK • 23 September 2016, 13:14 • 2 min
Ruskí vojaci prišli do Pakistanu na spoločné manévre

MOSKVA - Ruskí vojaci pricestovali dnes do Pakistanu, kde sa zúčastnia na prvých spoločných manévroch s tamojšími ozbrojenými silami. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Do Pakistanu dorazilo približne 70 príslušníkov ruskej horskej pechoty. Cvičenie, ktoré sa začne v sobotu, pomôže "rozvíjať a posilňovať vojenskú spoluprácu medzi oboma krajinami", uviedol ruský rezort obrany.


Ruskí vojaci dorazili do Pakistanu v čase, keď sa v ich krajine zúčastňujú na protiteroristickom cvičení indickí vojaci, poznamenala agentúra AP. Manévre sa začali vo štvrtok na Ďalekom východe a zahŕňajú 250 vojakov z každej strany.


Moskva a India udržiavali počas studenej vojny úzke politické a vojenské vzťahy. Spojené štáty podporovali tradičného rivala Indie - Pakistan. India je naďalej hlavným odberateľom ruských zbraní, Moskva sa ale snaží rozvíjať vzťahy aj s Pakistanom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona