Ruskí poslanci opäť zaviedli zimný čas a jedenásť časových zón

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 21:16 • 2 min
Ruskí poslanci opäť zaviedli zimný čas a jedenásť časových zón

MOSKVA - Rusko začne opäť posúvať čas v zime o hodinu späť. Parlament sa rozhodol opäť zaviesť zimný, astronomický čas, keďže jeho zrušenie pred troma rokmi si nezískalo podporu u obyvateľstva.

slovakia

left justify in out

Za opätovné zavedenie zimného času hlasovalo 442 poslancov Štátnej dumy, len jeden bol proti. Parlament tiež rozhodol, že Rusko bude mať opäť 11 časových pásiem, ktoré siahajú od Kaliningradu na hraniciach s Európskou úniou až ku Kamčatke pri Tichom oceáne.

 

Súčasný premiér Dmitrij Medvedev v čase, keď bol prezidentom Ruska, navrhol zrušiť zimný čas a zostať celý rok pri letom. Zaviedol tiež len deväť časových zón. Svoj krok odôvodnil tým, že adaptovanie sa na zmeny času spôsobovalo Rusom každoročne "stres a choroby". Chcel tiež, aby sa obyvatelia Ruska tešili z dlhšieho denného svetla počas zimných mesiacov, keď sú na mnohých miestach krajiny dni veľmi krátke. Celoročný prechod na letný čas však podľa prieskumov u Rusov neuspel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies