Ruskí politici dúfajú, že americkí senátori zmenia svoj názor na Rusko

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 14:01 • 2 min
Ruskí politici dúfajú, že americkí senátori zmenia svoj názor na Rusko

MOSKVA - Predsedkyňa Rady ruskej federácie, Valentína Matvienko, dúfa, že návšteva amerických senátorov v Rusku zmení ich názor na krajinu.

slovakia

left justify in out

Matvienko taktiež reagovala na vyjadrenia senátora Johna Kennedyho z Louisiany, ktorý pred návštevou Ruska povedal: "Mnohí hovoria, že ruská ekonomika je v troskách. Taktiež hovoria že keď ceny ropy rastú aj Rusom je lepšie. A ešte hovoria, že všetky peniaze sa míňajú na Sýriu a zbrane zatiaľ čo ľudia trpia hladom. Ja neviem. Idem tam, aby som zistil pravdu.“

 

"Takéto reči sú produktom rusofóbnej politiky. Ale senátori by mali byť informovaní a vzdelaní ľudia a je mi veľmi ľúto, že aj oni veria takýmto primitívnym stereotypom. Verím, že po návšteve Ruska iste zmenia svoj názor, " povedala Matvienko.

 

Americká delegácia navštívi Moskvu a Petrohrad od 30. júna do 5. júla. Počas návštevy sa stretnú ruskými predstaviteľmi. Delegáciu oboch komôr vedie republikánsky senátor Richard Shelby.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona