Ruskí policajti zabili hľadaného vodcu islamistických povstalcov

NETKY.SK • 15 Február 2012, 08:09 • 2 min
Ruskí policajti zabili hľadaného vodcu islamistických povstalcov

Ruskí policajti zabili hľadaného vodcu islamistických povstalcov - Politika Ruské bezpečnostné sily zabili v Dagestane vodcu islamistickej povstaleckej skupiny, ktorej sa pripisuje zodpovednosť za zmarený samovražedný útok v Moskve z roku 2009. Informoval

slovakia

left justify in out

img

Ruské bezpečnostné sily zabili v Dagestane vodcu islamistickej povstaleckej skupiny, ktorej sa pripisuje zodpovednosť za zmarený samovražedný útok v Moskve z roku 2009. Informoval o tom dnes ruský denník Kommersant. 
      Ibragimchalil Daudov zahynul na následky zranení, ktoré utrpel počas víkendovej prestrelky s políciou. Bezpečnostné sily zaútočili na dom v Dagestane, kde sa ukrýval. 
      Pri útoku prišli o život štyria Daudovovi spolubojovníci, jemu sa napriek zraneniam podarilo ujsť. Jeho mŕtve telo neskôr objavili v neďalekom lese. Podľa lekárov stratil príliš veľa krvi a následne zamrzol, uviedol Kommersant s odvolaním sa na zdroje z ruských bezpečnostných síl. 
      Daudov bol jedným z hlavných vodcov Kaukazského emirátu, povstaleckej skupiny bojujúceho za vytvorenie islamistického štátu na ruskom severnom Kaukaze. 
      Podľa ruských vyšetrovateľov chcel Daudov v roku 2009 zorganizovať samovražedný teroristický útok na účastníkov osláv príchodu nového roku v blízkosti moskovského Kremľa. Za týmto účelom do Moskvy prišla jeho manželka spolu s ďalšou ženou. Ich nálož však vybuchla niekoľko hodín pred zamýšľaným útokom na predmestí Moskvy. Pri explózii prišla o život Daudovova manželka. 
      Pred začiatkom zimných olympijských hier, ktoré sa budú konať v roku 2014 v meste Soči na úpätí Kaukazu, sa Rusko snaží potlačiť silnejúce povstanie v nepokojných severokaukazských regiónoch. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies