Ruskí odborníci odobrali vzorky z nádrže: Môže za pád lietadla s Alexandrovovcami palivo?!

NETKY.SK • 27 December 2016, 21:51 • 2 min
Ruskí odborníci odobrali vzorky z nádrže: Môže za pád lietadla s Alexandrovovcami palivo?!

SOČI - Ruský hlavný vyšetrovací úrad dnes oznámil, že odobral vzorky z nádrže použitej na doplnenie paliva do ruského armádneho lietadla, ktoré sa zrútilo v nedeľu 25. decembra do Čierneho mora.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie uviedol, že vzorky paliva teraz analyzujú odborníci. Vyšetrovatelia preverujú možnosť, že haváriu stroja typu Tu-154, ktorý sa zrútil dve minúty po štarte z ruského prímorského mesta Soči, spôsobilo nekvalitné palivo. Práve v Soči mal stroj medzipristátie určené na doplnenie paliva.

 

Ako ďalšie možné príčiny nešťastia vyšetrovatelia zatiaľ nevylúčili ani chybu pilota, zlyhanie zariadení (prístrojov) alebo uviaznutie cudzieho predmetu v motoroch. Havária si vyžiadala životy všetkých 92 ľudí na palube lietadla, medzi ktorými sa nachádzalo 64 členov armádneho umeleckého súboru Alexandrovovci.

 

Svetoznámy súbor cestoval na novoročný koncert na ruskú vojenskú základňu v Sýrii.

 

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie dnes informoval, že lokalizoval muža, ktorý nakrútil ruské armádne lietadlo, ako sa v nedeľu 25. decembra zrútilo do Čierneho mora.

 

Ruský hlavný vyšetrovací úrad uviedol, že našiel niekoľko svedkov havárie stroja Tu-154 vrátane spomínaného muža, ktorý nakrútil krátky let lietadla a jeho pád. Výbor však nezverejnil jeho totožnosť.

 

Lietadlo patriace ruskému ministerstvu obrany, spadlo do Čierneho mora dve minúty po štarte v prímorskom meste Soči.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies