Ruskí občania na Slovensku majú dva termíny na voľby do Dumy

NETKY.SK • 25 November 2011, 08:14 • 2 min
Ruskí občania na Slovensku majú dva termíny na voľby do Dumy

Ruskí občania na Slovensku majú dva termíny na voľby do Dumy

slovakia

left justify in out

img

V sobotu 26. novembra v Košiciach sa budú môcť občania Ruskej federácie (RF), ktorí trvalo žijú na Slovensku, alebo sú na slovenskom území krátkodobo, zúčastniť na voľbách do Štátnej dumy, dolnej komory ruského Federálneho zhromaždenia.
Táto možnosť platí pre ruských občanov, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť na voľbách v Bratislave 4. decembra. TASR o tom dnes informoval tlačový atašé Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku Andrej Teluškin.
Volebný okrsok pre ruských občanov, ktorí nebudú môcť 4. decembra pricestovať do Bratislavy, bude zriadený v úrade Honorárneho konzula RF pre Košický a Prešovský kraj v Košiciach na Štúrovej ulici 7. (presnejšie: v budove Poisťovne Allianz, na 5. poschodí, č. dv. 511). Možnosť voliť 26. novembra bude v čase od 08.00 do 18.00 hod.
Ruské veľvyslanectvo pozýva svojich občanov trvalo žijúcich aj dočasne sa zdržujúcich na území Slovenska, aby sa zúčastnili 4. decembra tohto roku na voľbách do zákonodarného zboru. Volebný okrsok bude pre nich vytvorený v priestoroch Ruského centra vedy a kultúry (RCVK) na ulici Fraňa Kráľa 2, voliť sa bude od 08.00 do 18.00 hod.
Ďalšie informácie môžu ruskí občania získať na telefónnom čísle: +4212911212982.
Ruský prezident Dmitrij Medvedev 29. augusta tohto roku vypísal na 4. decembra 2011 voľby do Štátnej dumy, dolnej komory Federálneho zhromaždenia. Stanovený termín umožní zorganizovať prezidentské voľby v marci 2012.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies