Ruskí novinári vyzvali na pátranie po fotoreportérovi Andrejovi Steninovi

NETKY.SK • 22 August 2014, 17:48 • 2 min
Ruskí novinári vyzvali na pátranie po fotoreportérovi Andrejovi Steninovi

MOSKVA - Ruská novinárska komunita požiadala domáce i ukrajinské úrady, ako aj medzinárodné organizácie o pomoc pri pátraní po Andrejovi Steninovi, nezvestnom fotokorešpondentovi ruskej tlačovej agentúry RIA Novosti, ktorý zmizol pri dokumentovaní udalostí na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS.
     

"Vyzývame Andrejovho zamestnávateľa, ako aj ruské a ukrajinské ministerstvá, prezidentov oboch krajín, medzinárodné organizácie a asociácie novinárov, aby urobili všetko pre nájdenie a záchranu nášho kolegu," píše sa vo vyhlásení. Novinárov podľa ich vlastných slov zjednocujú obavy o osud tohto uznávaného fotoreportéra.
     

Kontakt so Steninom, ktorý pracoval na východnej Ukrajine, sa prerušil 5. augusta. Podľa niektorých zdrojov ho zadržali ukrajinské úrady. Práca žurnalistov v oblastiach, kde zúri ozbrojený konflikt, je vždy nebezpečná, keďže prítomnosť novinárov nemusí byť po vôli jednej alebo druhej strane, prípadne ani jednej z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona