Ruskí motorkári "Noční vlci" sú údajne v Ostrave a tiež na ceste do Bratislavy

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 13:42 • 2 min
Ruskí motorkári "Noční vlci" sú údajne v Ostrave a tiež na ceste do Bratislavy

OSTRAVA - Motorkári z ruského klubu Noční vlci sú údajne v Ostrave, kde v spolupráci s ruským konzulátom pripravujú akcie v rámci dnešných osláv 70. výročia oslobodenia mesta. Organizátor jazdy Andrej Bobrovskij to dnes povedal vo vysielaní rozhlasovej stanice Govorit Moskva. Ruský konzulát v Ostrave však informáciu poprel, motorkári podľa neho do Ostravy nedorazili, informoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

O prítomnosti ruských motorkárov v Česku nevie nič ani policajné prezídium ČR, povedal jeho hovorca David Schön.

 

Bobrovskij podobne ako ďalší z jeho motorkárov nedostal schengenské vízum. Novinky.cz uviedli, že traja členovia klubu Noční vlci boli v stredu v Poľsku, ale iba s jednou motorkou z Prahy, a jeden je preukázateľne v Maďarsku.

Motorkári dnes na svojom blogu uviedli, že sa napriek prekážkam a zákazom do EÚ dostali a smerujú do Bratislavy. Informoval o tom ruský server Gazeta.

 

LiveNews.ru cituje motorkára Alexeja Galického, ktorý je v Budapešti. Tvrdí, že "chalani sú na plánovanej ceste. Cieľ je Bratislava. Majú sa tam stretnúť s bikermi z Balkánskeho polostrova".

 

Galickij uviedol, že motorkári z klubu "oficiálne vošli do Európskej únie cez Maďarsko. V ničom nenarušujeme zákony EÚ. Miestom zrazu bude Bratislava, odkiaľ budeme pokračovať podľa vopred naplánovanej trasy."

 

Klub Noční vlci si pri príležitosti 70. výročia víťazstva Červenej armády nad nacistickým Nemeckom naplánoval jazdu z Moskvy do Berlína. Jeho členovia sa chceli zastaviť na viacerých pietnych miestach v Bielorusku, Poľsku, na Slovensku, v Rakúsku a Česku, aby si uctili pamiatku padlých sovietskych vojakov. Ich jazda sa mala skončiť 9. mája v Berlíne. V pondelok však Nočným vlkom poľské úrady zabránili vo vstupe na územie krajiny, čo vyvolalo ostrú reakciu ruského ministerstva zahraničných vecí, a v utorok ich na svoje územia nevpustila Litva.

 

Vodca Nočných vlkov Aleksandr Zaldostanov v tejto súvislosti v Breste varoval, že "tieto rusofóbne nálady sa môžu zle skončiť".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies