Ruskí medailisti z OH zinkasujú milióny rubľov a športové autá triedy BMW

NETKY.SK • 25 August 2016, 14:47 • 2 min
Ruskí medailisti z OH zinkasujú milióny rubľov a športové autá triedy BMW

MOSKVA - Ruských medailistov z olympijských hier v Riu de Janeiro čaká štedrá odmena. Každý jeden zinkasuje minimálne 1,7 milióna rubľov (25.000 dolárov) a športové vozidlo typu BMW.

slovakia

left justify in out

Rusi sa v medailovej bilancii umiestnili na štvrtej priečke s celkovým počtom 56 cenných kovov, z toho 19 zlatých, 18 strieborných a 19 bronzových. Do Ria však pricestovali v oklieštenej zostave, keďže zo silnej atletickej výpravy mohla pre rozsiahly dopingový škandál pod piatimi kruhmi súťažiť len Darja Klišinová.

 

Zlatí medailisti zinkasujú 4 milióny rubľov a BMW X6 za približne 4,5 milióna. Na konto strieborných medailistov pribudne 2,5 milióna a BMW X5, bronzoví dostanú 1,7 milióna a BMW X3. Za medailový úspech ocenia športovcov aj jednotlivé regióny, z ktorých pochádzajú.

 

Okrem ruských atlétov sa na olympiáde v Riu nezúčastnili ani reprezentanti z iných športových odvetví. O ich účasti pod piatimi kruhmi rozhodli medzinárodné asociácie a federácie.

 

Z tohtoročného Ria nerozšíria medailovú zbierku ani paralympionici, keďže Medzinárodný paralympijský výbor (MPV) zakázal všetkým hendikepovaným športovcom štart na septembrovom vrcholnom podujatí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona