Ruskí lekári sa zmienili o podivných úmrtiach na COVID-19 v Taliansku

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 10:37 • 2 min
Ruskí lekári sa zmienili o podivných úmrtiach na COVID-19 v Taliansku

MOSKVA - V postihnutom regióne Talianska (Lombardsko), ktoré trpí šíriacou sa epidémiou koronavírusu najviac, pracujú aj ruskí odborníci, ktorí prišli so zaujímavým zistením. Údajne objavili nové príznaky choroby.

slovakia

left justify in out

V meste Gromo bolo zaznamenaných niekoľko prípadov, kedy nakazení ľudia  jednoducho zaspali a nezobudili sa. Navyše, ako už bolo uvedené, pred smrťou sa závažné príznaky choroby neukazovali.

 

Najmenej päť takýchto podivných pacientov zomrelo v internáte, kde dobrovoľní lekári denne pracujú, a to aj z Ruska.

 

V penziónoch pre starších Talianov, kam boli vyslané ruské tímy lekárskej starostlivosti, sú chodby, oddelenia a jedálne ošetrené dezinfekčnými prostriedkami. Okrem penziónu pre dôchodcov "San Lorenzo" v Grome, ruskí odborníci spracovali ulice susedného mesta Valbondione.

 

Ruskí vojenskí epidemiológovia a odborníci ruského chemického úradu spolu s talianskymi vojenskými expertmi, vykonali úplnú sanáciu a dezinfekciu 17-tich penziónov v regióne Lombardsko.

 

Pri protiepidemologických opatreniach sú denne zahrnuté výpočty mobilných aerosólových dezinfekčných komplexov a plniacich staníc.

 

Taliansky región je územím, kde sa vírus šíri najrýchlejšie z celého sveta. Podľa posledných oficiálnych údajov už bolo na Apeninskom polostrove zaznamenaných viac ako 110 000 prípadov infekcie, takmer 17 tisíc pacientov sa uzdravilo, 13 155 ľudí zomrelo.

 

Lombardské úrady, ktoré sa stali epicentrom ohniska, v stredu oznámili zastavenie nárastu počtu infekcií v regióne.

 

Zdroj: ria.ru/20200402/1569472814.html

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies