Ruskí kozmonauti oslavovali: Rozvinuli vo vesmíre ruskú zástavu

NETKY.SK • 23 August 2013, 07:29 • 2 min
Ruskí kozmonauti oslavovali: Rozvinuli vo vesmíre ruskú zástavu

MYS CANAVERAL - Dvojica ruských kozmonautov uskutočnila dnes vesmírnu vychádzku, počas ktorej symbolicky rozvinula štátnu zástavu Ruskej federácie. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Pracovný výstup Fjodora Jurčichina a Alexandra Misurkina z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) trval takmer šesť hodín a pozostával z viacerých technických a výskumných úloh. Okrem iného nainštalovali otočný podstavec pre nový optický teleskop, ktorý majú uviesť do prevádzky v novembri. V zariadení pritom odhalili montážnu chybu, ktorá by mohla v budúcnosti mohla skomplikovať správne natáčanie ďalekohľadu. Problém bude odstránený pri niektorom z ďalších výstupov. 

Pred návratom do orbitálnej základne ešte kozmonauti zamávali ruskou vlajkou, čím oslávili štátny sviatok svojej krajiny. "Dnes je sviatok, Deň ruskej zástavy. Blahoželáme všetkým Rusom," vyhlásil počas symbolického aktu Jurčichin, ktorý počas svojej kariéry kozmonauta absolvoval už osem vesmírnych vychádzok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies