Ruskí kozmonauti by mohli pokračovať v príprave na Kryme na budúci rok

NETKY.SK • 18 November 2014, 12:21 • 2 min
Ruskí kozmonauti by mohli pokračovať v príprave na Kryme na budúci rok

MOSKVA - Ruskí kozmonauti a ich zahraniční kolegovia by mohli pokračovať v príprave na Kryme na budúci rok, situácia je v štádiu skúmania, oznámil dnes šéf ruského strediska pre prípravu kozmonautov Jurij Lončakov.

slovakia

left justify in out

"Skúmame problematiku, aby sme zaistili, že kozmonauti absolvujú prípravu radšej na mori, než na jazere, aby v prípade núdze - pádu do mora - získali potrebné schopnosti na prežitie," povedal Lončakov pre agentúru TASS.
      

Podľa jeho slov boli ruskí a zahraniční kozmonauti školení na Kryme do roku 2008, "ale niečo sa pokazilo a z Krymu odišli. Neskôr boli školení v Soči, ale nenašli sme žiadne lepšie miesto na výcvik kozmonautov než Krym".

 

"Krym má všetky potrebné podmienky pre morský a horský výcvik. Je to jedinečné územie s jedinečnými možnosťami. So šesťmesačným predstihom študujeme všetky varianty, rokujeme o problémoch s organizáciami, ktoré zabezpečia podporu. Ak plánujeme výcvik na mori, potrebujeme logistickú podporu zásobovacích lodí, v prípade horského výcviku potrebujeme inštruktorov, ktorí dobre poznajú hory, potrebujeme vrtuľníky a vzdušné sily, ktoré prídu na záchranu, ak bude musieť byť kozmonaut vyzdvihnutý z vodnej hladiny," vysvetlil Lončakov. Dodal, že výcvik na vode bol plánovaný na kozmodróme Vostočnyj v Amurskej oblasti, ktorý je vo výstavbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies