Ruskí hackeri napadli web Bieleho domu, ukradli Obamov program

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 13:24 • 2 min
Ruskí hackeri napadli web Bieleho domu, ukradli Obamov program

WASHINGTON - Ruským hackerom sa podľa informácií stanice CNN uplynulú jeseň podarilo dostať na webové stránky Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Americká stanica s odvolaním sa na vládnych predstaviteľov v utorok informovala, že tajné dáta stiahnuté neboli, avšak hackerom sa podarilo získať nezverejnené detaily programu prezidenta Baracka Obamu. Takéto informácie sú pre zahraničné tajné služby veľmi cenné, cituje CNN svoje zdroje. Biely dom v októbri informoval o podozrivých aktivitách vo svojej sieti bez utajovaných informácií. Následne bol systém pravidelne neprístupný pre vylepšovanie bezpečnostných opatrení.

 

Podľa údajov CNN sa hackeri najprv dostali do počítačového systému amerického ministerstva zahraničia a použili mailovú adresu ako východiskový bod pre kybernetický útok proti Bielemu domu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies