Ruskí diplomati, vyhostení z USA v rámci kauzy Skripaľ, sa vrátili do vlasti

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 13:57 • 2 min
Ruskí diplomati, vyhostení z USA v rámci kauzy Skripaľ, sa vrátili do vlasti

MOSKVA - Lietadlo vezúce ruských diplomatov, ktorých spolu s rodinami vyhostili zo Spojených štátov v súvislosti s kauzou otravy bývalého dvojitého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije v Británii, pristálo v nedeľu na letisku v Moskve.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na ruské agentúry.

 

Lietadlo, ktoré pristálo na moskovskom medzinárodnom letisku Vnukovo, priviezlo diplomatov z ruského veľvyslanectva vo Washingtone. V priebehu nedele sa očakáva aj prílet ďalšieho lietadla s ruskými diplomatmi a rodinami z konzulátu v New Yorku a z ruskej misie pri OSN.

 

Spojené štáty minulý týždeň nariadili odchod 60 ruských diplomatov, a to v rámci rozsiahleho vyhosťovania ruských diplomatov z Británie i niektorých jej spojeneckých krajín, ktoré tak urobili gesto solidarity so Spojeným kráľovstvom. To bolo nútené reagovať na útok na bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Skripaľa a jeho dcéru Juliju, ktorý sa odohral 4. marca v anglickom meste Salisbury.

 

K vyhosteniu ruských diplomatov pristúpilo spolu 29 štátov sveta. Slovensko sa zatiaľ k tejto iniciatíve nepripojilo.

 

Británia z útoku, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok, obvinila Moskvu. Tá akúkoľvek spojitosť s prípadom Skripaľ neoblomne odmieta a nariadila vyhostenie rovnakého počtu západných diplomatov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona