Ruskí atléti podporujú diaľkarku Klišinovú, krajinu bude zrejme reprezentovať sama

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 18:53 • 2 min
Ruskí atléti podporujú diaľkarku Klišinovú, krajinu bude zrejme reprezentovať sama

MOSKVA - Ruskí športovci vyjadrili podporu krajanke Darii Klišinovej, ktorá bude pravdepodobne jedinou zástupkyňou "zbornej" na augustových Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Niektorí ruskí fanúšikovia Klišinovú považujú za zradkyňu a myslia si, že by sa OH 2016 nemala zúčastniť. Skokanka do výšky Maria Kučinová však uviedla, že kolegyňa má jej plnú podporu. "Nemyslím si, že je zradkyňa. Budeme jej držať palce," vyhlásila prekážkarka Vera Rudakovová. Klišinovej praje úspešné vystúpenie aj hlavný tréner ruského atletického tímu Jurij Borzakovskij: "Sme v kontakte a podporujem ju."

Diaľkarka Klišinová už niekoľko rokov žije a trénuje na Floride, čo znamená že sa dlhodobo podrobovala antidopingovým skúškam mimo územia Ruska a teda preukázateľne nebola súčasťou štátom chráneného systému podvodov. Účasť halovej majsterky Európy z rokov 2011 a 2013 odobrila revízna rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre doping.

IAAF dovolila na OH štartovať aj strednotratiarke Julii Stepanovovej, ktorá spolu s manželom Vitalijom pomáhala odhaliť nekalé dopingové praktiky v Rusku. Stepanovovú však trápia zdravotné problémy a v Riu sa pravdepodobne nepredstaví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies