Ruskí aj slovenskí podnikatelia majú záujem o rozšírenie spolupráce

NETKY.SK • 19 December 2017, 14:17 • 2 min
Ruskí aj slovenskí podnikatelia majú záujem o rozšírenie spolupráce

BRATISLAVA - Výroba energie vrátane jadrovej, cestovný ruch, zdravotná starostlivosť vrátane liečiv, vojenská a technická spolupráca, technológie a mnohé ďalšie oblasti sú v popredí záujmu firiem z Ruskej federácie, ktoré sa zúčastňujú na rokovaniach so slovenskými súčasnými a perspektívnymi partnermi na misii, ktorú zorganizovalo Ruské exportné centrum.

slovakia

left justify in out

Na dvojdňovom podujatí, ktoré sa začalo v utorok v Bratislave, sa za ruskú stranu na bilaterálnych rokovaniach zúčastňujú predstavitelia 12 a za slovenskú 18 spoločností.

 

Ako vyplynulo v úvode stretnutia, hoci vzájomná obchodná výmena medziročne klesá, stále patrí Rusko medzi významných obchodných partnerov Slovenska. Je v záujme oboch strán spoluprácu zintenzívniť a nájsť nové možnosti spolupráce medzi ruskými a slovenskými podnikmi, zabezpečiť rovnováhu ekonomických záujmov Ruska a Slovenskej republiky v exportnej politike.

 

Pracovný pobyt ruskej obchodnej misie vyvrcholí v stredu návštevou viacerých slovenských podnikov podľa zamerania jednotlivých spoločností.

Ruské exportné centrum je vládna inštitúcia založená na podporu vývozu s podporou vlády Ruskej federácie. Centrum zabezpečuje jednotné kontaktné miesto pre vývozcov, poskytuje finančnú a nefinančnú podporu a spolupracuje s príslušnými ministerstvami a agentúrami.

 

Ruské exportné centrum v rámci zriadenia služby "jednotného kontaktného miesta" integruje Ruskú agentúru pre vývozné úvery a investičné poistenie (EXIAR) a Eximbanku Rusko, JSC. Centrum poskytuje širokú škálu služieb pre nekomoditných výrobcov v každej fáze vývozného cyklu, spolupracuje s príslušnými výkonnými orgánmi, vypracúva návrhy na zlepšenie podnikateľského prostredia a pomáha prekonávať prekážky a odstraňovať rôzne obmedzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies