Ruskému magnátovi Chodorkovskému skrátili väzenský trest na 11 rokov

NETKY.SK • 20 December 2012, 14:22 • 2 min
Ruskému magnátovi Chodorkovskému skrátili väzenský trest na 11 rokov

Ruskému magnátovi Chodorkovskému skrátili väzenský trest na 11 rokov

slovakia

left justify in out

img

Odsúdenému ruskému ropnému magnátovi Michailovi Chodorkovskému skrátili dnes 13-ročný väzenský trest o dva roky. Informovala o tom agentúra Reuters.

O dvojročnej redukcii trestu v prípade Chodorkovského i jeho bývalého obchodného partnera Platona Lebedeva rozhodol na žiadosť prokuratúry moskovský mestský súd. Verdikt podľa televízie RT súvisí so zmenami platného ruského trestného zákonníka. 

V súčasnosti si Chodorkovskij odpykáva trest vo väznici v blízkosti severného polárneho kruhu. Na základe dnešného verdiktu by ho mali prepustiť na slobodu v októbri 2014, zatiaľ čo Lebedeva už v auguste 2014. 

Obaja muži sú vo väzení od roku 2003. V roku 2005 ich odsúdili za daňové úniky ropnej spoločnosti Jukos. V ďalšom procese boli v roku 2010 odsúdení za krádež ropy a pranie špinavých peňazí. 

Chodorkovskij i Lebedev vnímali svoje trestné stíhanie ako pomstu za to, že sa postavili voči politike Kremľa. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona