Ruskej FSB sa podarilo zabrániť ďalším útokom na školy

NETKY.SK • 23 November 2018, 06:53 • 2 min
Ruskej FSB sa podarilo zabrániť ďalším útokom na školy

MOSKVA - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v októbri tohto roku zmarila celý rad pripravovaných útokov na školy v Rusku.

slovakia

left justify in out

V rámci tzv. okrúhleho stola venovaného bezpečnosti vo vzdelávacích zariadeniach o tom vo štvrtok v Moskve informoval prvý námestník náčelníka hlavnej správy FSB Sergej Jegorov.

 

"Po nedávnych udalostiach v meste Kerč (na Krymskom polostrove) sme len počas mesiaca október odvrátili celý rad reálnych útokov na školy," vyhlásil Jegorov, ktorý však nekonkretizoval potenciálne ciele útokov. Poznamenal, že FSB tieto udalosti nespája s medzinárodným terorizmom. Jegorov konštatoval, že "situácia je veľmi zložitá", pričom zdôraznil, že súčasné zákony týkajúce sa bezpečnosti v školách je nutné novelizovať.

 

img

Zdroj: TASR

 

V meste Kerč došlo 17. októbra k útoku v miestnej priemyslovke, ktorý si vyžiadal životy 21 ľudí a viac ako 40 zranených. Páchateľom útoku bol študent tejto strednej školy Vladislav Rosľakov.

 

img

Zdroj: TASR

 

Poslanci ruského parlamentu i predstavitelia bezpečnostných zložiek po tejto tragédii predložili niekoľko návrhov na posilnenie bezpečnosti v základných, stredných i vysokých školách. Navrhli aj zvýšiť vekovú hranicu pre predaj zbraní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies