Ruského vojaka, ktorý vyvraždil sedemčlennú rodinu, budú súdiť v Arménsku

NETKY.SK • 21 Január 2015, 07:20 • 2 min
Ruského vojaka, ktorý vyvraždil sedemčlennú rodinu, budú súdiť v Arménsku

JEREVAN - Ruského vojaka, ktorý vyvraždil sedemčlennú rodinu v arménskom meste Gjumri, budú súdiť v Arménsku. Počas návštevy Jerevanu to dnes oznámil šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Alexandr Bastrykin.

slovakia

left justify in out

K masakru došlo minulý týždeň. Páchateľ zastrelil šesť členov jednej rodiny a dobodal šesťmesačné dieťa, ktoré v pondelok zomrelo na následky zranení v jerevanskej nemocnici. 
      

Zo zločinu je podozrivý 18-ročný vojak Valerij Permiak, ktorý slúžil na ruskej vojenskej základni v Arménsku. Prípad vyvolal rozsiahle pobúrenie arménskej verejnosti a napätie vo vzťahoch oboch krajín, ktoré za normálnych okolností udržiavajú nadštandardné vzťahy.
      

Permiaka v súčasnosti väznia na ruskej základni v Arménsku. Bastrykin na dnešnom stretnutí s arménskym náprotivkom Seržom Sarkisjanom prisľúbil, že vojak bude súdený vo verejnom procese v Arménsku. Nešpecifikoval však, či ho budú súdiť arménske úrady alebo ruský vojenský tribunál. 

 

V Gjumri a Jerevane sa minulý týždeň konali niekoľkotisícové demonštrácie, ktorých účastníci požadovali vydanie vojaka arménskym úradom. 
      

Valerij Permiak čelí obvineniam z vraždy a dezercie, za čo mu v prípade usvedčenia hrozí doživotný trest odňatia slobody. Motivácia jeho činu zostáva nejasná. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies