Ruského magnáta Deripasku nechcú vpustiť do USA, Moskva sa sťažuje

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:17 • 2 min
Ruského magnáta Deripasku nechcú vpustiť do USA, Moskva sa sťažuje

Ruského magnáta Deripasku nechcú vpustiť do USA, Moskva sa sťažuje

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty dlhodobo a bez vysvetlenia odmietajú udeliť vstupné víza hlinikárskemu magnátovi a piatemu najbohatšiemu mužovi v Rusku Olegovi Deripaskovi. Uviedlo to dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré prístup Washingtonu kritizovalo.
      Miliardár Deripaska (42), ktorý má silnú podporu Kremľa, je šéfom a hlavným akcionárom najväčšieho producenta hliníka na svete spoločnosti Rusal.
      Americké ministerstvo zahraničných vecí zrušilo Deripaskove viacnásobné vstupné víza v roku 2006, v čase ochladenia vzťahov medzi Washingtonom a Moskvou.
      "(Americká strana) je úplne neschopná vysvetliť nám, prečo nedostal víza," citovala šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova tlačová agentúra Reuters. "Táto otázka bola opakovane nastolená ruským vedením," dodal.
      Deripaska je považovaný za jedného z najlojálnejších oligarchov Kremľa. Ruské vedenie naopak veľkopodnikateľovi pomohlo počas ekonomickej krízy refinancovať jeho veľké dlhy. Moskva tiež dlhodobo vyzýva Washington, aby mu udelilo víza.
      Časopis Wall Street Journal minulý rok spojil odmietnutie víz s podozreniami, že Deripaska môže mať vzťahy s ruským organizovaným zločinom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies