Ruského diplomata Fedotova vymenovali za šéfa Úradu OSN pre drogy a kriminalitu

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:13 • 2 min
Ruského diplomata Fedotova vymenovali za šéfa Úradu OSN pre drogy a kriminalitu

Ruského diplomata Fedotova vymenovali za šéfa Úradu OSN pre drogy a kriminalitu

slovakia

left justify in out

Vysokopostaveného ruského diplomata Jurija Fedotova vymenovali za nového šéfa Úradu OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC). Oznámila to dnes organizácia so sídlom vo Viedni.
      Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vybral ruského veľvyslanca v Británii pre jeho skúsenosti s otázkami, ktorými sa UNODC zaoberá, vrátane liečby drogovej závislosti a prevencie.
      Fedotov nahradí súčasného výkonného riaditeľa Antonia Mariu Costu, talianskeho ekonóma, ktorý riadil úrad od roku 2002.
      Fedotov sa narodil v roku 1947, v minulosti pracoval ako štátny tajomník ruského ministerstva zahraničných vecí. Slúžil aj ako šéf oddelenia pre medzinárodné organizácie na ministerstve a ako zástupca ruského veľvyslanca pri OSN v New Yorku.
      Rusko uplatňuje tvrdú politiku voči užívateľom drog, ktorej súčasťou je zákaz náhradných drog. Mimovládne organizácie tvrdia, že politika Moskvy prispieva k narastajúcemu počtu osôb nakazených vírusom HIV.
      UNODC predkladá pravidelné správy o celosvetových trendoch vo výrobe drog a pomáha krajinám vytvárať stratégie proti drogám a ďalším formám zločinnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona