Ruské zbrane sa budú po novom vyrábať aj v africkej Angole

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 17:08 • 2 min
Ruské zbrane sa budú po novom vyrábať aj v africkej Angole

LUANDA - Štát na juhozápadnom pobreží Afriky sa počas dnešného dňa rozhodol postaviť špecializované továrne, v ktorých sa budú vyrábať ruské zbrane. Angolský prezident Joao Lourenco poskytol túto informáciu pre agentúru TASS.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o našu vojenskú a technickú spoluprácu s Ruskom, bude pokračovať a bude sa prehlbovať. Toto je túžba oboch krajín," konštatoval Lourenco.

 

"Keď hovorím o spolupráci, nehovorím len o obchode a nákupe výzbroje a zbraní, ale hovorím tiež, ak je to možné, o kapacite výroby a montáže vojenskej techniky v našej krajine," pokračoval angolský prezident.

 

 

Angola podľa prezidenta Lourenca už dlhé roky obchoduje s ruskými zbraňami.Teraz je už však načase, aby sa v krajine začali aj vyrábať. Táto iniciatíva by navyše mohla vytvoriť pracovné miesta pre miestnych obyvateľov a urobiť tak z Angoly nezávislejšiu krajinu.

 

img

 

Spolupráca Ruska a Angoly sa od 70. rokov minulého storočia neustále napreduje. Moskva odvtedy v rôznych časových obdobiach dodávala Angole ručné zbrane, ťažké obrnené vozidlá, lietadlá či vrtuľníky. Strany sa preto dohodli na postavení viacerých tovární na výrobu ruských zbraní.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona