Ruské vojenské lode vplávali do Lamanšského prielivu, budú tam cvičiť

NETKY.SK • 28 November 2014, 12:03 • 2 min
Ruské vojenské lode vplávali do Lamanšského prielivu, budú tam cvičiť

MOSKVA - Vojenské lode ruského námorníctva vplávali dnes do Lamanšského prielivu a vstúpili do neutrálnych vôd pri pobreží Francúzska, kde podniknú cvičenie, informoval spravodajský server Sputnik.

slovakia

left justify in out

Rezort obrany v Moskve vo vyhlásení, ktoré citovali ruské tlačové agentúry, uviedol, že skupina štyroch lodí - raketového torpédoborca, výsadkovej lode, nákladnej lode a ťažného remorkéra - sa pred búrkou uchýlila do neutrálnych vôd pri francúzskom pobreží, píše Agentúra AP. "Vojenské lode a plavidlá Severnej flotily na čele s protiponorkovým torpédoborcom Severomorsk preplávali najužšou časťou Lamanšského prielivu pri Calais a vplávali do zálivu Seiny," citoval server z vyhlásenia Tlačovej služby Západného vojenského okruhu.
      

Kvôli zlým poveternostným podmienkam, lode sa rozhodli prečkať búrku v neutrálnych vodách v zálivu a kým tam zostanú, budú ich posádky nacvičovať boj s podmorskými diverznými jednotkami a absolvujú nácvik protipožiarnej ochrany.
      

Počas prechodu Severným morom absolvovali navigační dôstojníci, technici a posádka protiponorkovej lode Severomorsk, výsadkovej lode Alexander Ostrakovskij a ďalších plavidiel ukončili sériu manévrov zameraných na prechod úzkym priestorom v náročných meteorologických podmienkach.
      

Rusko usporiadalo od anexie Krymského polostrova a diania na východe Ukrajiny niekoľko vojenských cvičení, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies