Ruské úrady zatvorili štyri moskovské reštaurácie McDonald's

NETKY.SK • 20 August 2014, 19:25 • 2 min
Ruské úrady zatvorili štyri moskovské reštaurácie McDonald's

MOSKVA - Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) nariadil dočasné zatvorenie štyroch moskovských reštaurácií siete rýchleho občerstvenia McDonald's.

slovakia

left justify in out

Rospotrebnadzor ako dôvod uviedol porušenie hygienických predpisov. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
     

McDonald's uviedol, že skúma tvrdenia ruských úradov. "Študujeme podstatu sťažností, aby sme zistili, ktoré kroky sú potrebné k čo najrýchlejšiemu otvoreniu reštaurácií," uvádza sa v stanovisku ruskej kancelárie McDonald's.
     

Inšpektori zistili, že reštaurácie opakovane poručovali hygienické normy, uviedol Rospotrebnadzor. Medzi zatvorenými prevádzkami je aj prvý McDonald's otvorený v Rusku 31. januára 1990, ktorý sa nachádza na Puškinovom námestí.
     

Správa o zatvorení reštaurácií vyvoláva obavy, že Moskva pripravuje ďalšie odvetné akcie proti západným firmám za sankcie, ktoré na krajinu uvalili USA a Európska únia v súvislosti s ukrajinskou krízou.
     

McDonald's v Rusku prevádzkuje 400 pobočiek, ktoré denne obslúžia vyše 1 milión ľudí. "Najvyššou prioritou pre McDonald's je, aby naše produkty boli kvalitné a bezpečné," uvádza sa v reakcii americkej spoločnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies