Ruské úrady musia ľudí ubezpečovať, že koniec sveta 21.12. nebude

NETKY.SK • 7 December 2012, 13:46 • 2 min
Ruské úrady musia ľudí ubezpečovať, že koniec sveta 21.12. nebude

Ruské úrady musia ľudí ubezpečovať, že koniec sveta 21. 12.

slovakia

left justify in out

img

Séria novinových článkov a televíznych reportáží o blížiacom sa konci sveta vyvolala u mnohých ľudí v Rusku a na Ukrajine paniku. 

Agentúra DPA dnes informovala, že na základe správ napríklad ľudia v meste Omutninsk vzali útokom miestne obchody s potravinami, aby sa predzásobili. A to aj napriek tomu, že autori článkov upozornili, že ich správy nemožno brať vážne. 

Panika a obavy postupne nadobudli také rozmery, že vláda musela vydať vyhlásenie, aby upokojila obyvateľstvo, že mu nič nehrozí. Minister pre mimoriadne situácie Vladimir Pučkov na tlačovej konferencii venovanej snehovej kalamite a obrovskej zápche na rýchlostnej ceste z Moskvy do Petrohradu, začiatkom týždňa národ ubezpečil, že "má hodnoverné informácie, že apokalypsa 21. decembra nebude". 

Minister s odvolaním sa na vedecké kapacity dodal, že je dokázané, že katastrofy takého rozsahu, ako vraj avizuje mayský kalendár, sa udejú raz za 10 až 15 miliónov rokov. Ubezpečil, že ľudstvo je teraz len na začiatku cyklu. Vážnosť jeho vyhlásenia pre časť ruskej spoločnosti dokumentuje aj to, že denník Rossijskaja gazeta ho uverejnil na prvej strane. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies