Ruské úrady internovali ukrajinskú pilotku na psychiatrii

NETKY.SK • 13 Október 2014, 13:57 • 2 min
Ruské úrady internovali ukrajinskú pilotku na psychiatrii

MOSKVA - Ukrajinskú pilotku, ktorú podľa Kyjeva uniesli do Ruska a tam čelí obvineniu z vraždy dvoch ruských novinárov vo východoukrajinskom Luhansku, previezli v pondelok na psychiatrickú kliniku, uviedla ruská agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Nadežda Savčenková vyštudovala na vysokej vojenskej škole, stala sa dôstojníčkou ukrajinského letectva a zúčastnila sa aj na misii v Iraku. Savčenová bola dobre známa ukrajinskej verejnosti, keďže vystupovala vo viacerých televíznych reláciách. Podľa spravodajskej stanice BBC ukrajinskú pilotku zajali v júni proruskí separatisti a ako hovorí Kyjev, donútili ju prekročiť hranicu do Ruska. Moskva ale tvrdí, že hranicu prešla dobrovoľne, bez dokumentov a v prestrojení za utečenkyňu. Odhalili ju pri kontrole dokladov.

 

O vyšetrení Savčenkovej na psychiatrii rozhodol súd, čo napadli jej advokáti. Vyšetrovatelia pôvodne chceli na rozhodnutie súdu počkať, no svoj zámer neskôr rušili a Savčenkovú internovali na psychiatrickej klinike, kde majú psychiatri rozhodnúť o jej príčetnosti, uviedla ukrajinská televízna stanica Ukrainian News.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona