Ruské špeciálne vojenské jednotky likvidovali teroristov, ktorí zaútočili na základňu Khemeymim

NETKY.SK • 12 Január 2018, 18:42 • 2 min
Ruské špeciálne vojenské jednotky likvidovali teroristov, ktorí zaútočili na základňu Khemeymim

MOSKVA - Ruské špeciálne vojenské jednotky zlikvidovali útočníkov, ktorí 31. decembra zaútočili na vojenskú základňu Khemeymim, informuje Ministerstvo obrany a portál RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Je potrebné poznamenať, že špeciálnej operácie sa zúčastnili "všetky sily viacúrovňového systému ruského prieskumu v Sýrii". Ukázalo sa, že teroristi boli zložení v blízkosti západnej hranice provincie Idlib.

 

"Po príchode teroristov na objekt, kde sa pripravovali prestúpiť do minibusu, celá teroristická skupina bola zlikvidovaná vysoko presnou strelou Krasnopol," informovali na Ministerstve obrany Ruska. Skupina teroristov 31. decembra zaútočila na letisko základne Khemeymin a dvaja ruskí vojaci boli zabití.

 

Útok na Ruskú základňu v Sýrii mohol byť spáchaný aby sa narušilo politické urovnanie, najmä Kongresu sýrskeho národného dialógu, ktorý sa má uskutočniť v Soči koncom januára, vyhlásila hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruska Mária Zakharová.

 

Kongres sýrskeho národného dialógu sa uskutoční 29.-30. januára v Soči. Osobitný predstaviteľ prezidenta Ruskej Federácie pre Sýriu Alexander Lavrentiev, už skôr uviedol, že na fóre, ktorý spustí proces práce na novej sýrskej ústave, bude dané slovo všetkým, aj vláde, opozícii - vnútornej i vonkajšej, ozbrojenej, pritom prejavy zástupcov ručiteľských krajín (Ruska, Iránu a Turecka) nie sú naplánované.

 

V decembri, Vladimir Putin vyhlásil o odvolaní väčšej časti vojenského kontingentu zo Sýrie, no niektoré časti ruskej armády zostali na základňach v Khemeymim a Tartus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies