Ruské špeciálne jednotky podľa Kyjeva útočili na donecké letisko

NETKY.SK • 1 December 2014, 14:12 • 2 min
Ruské špeciálne jednotky podľa Kyjeva útočili na donecké letisko

KYJEV - Ruské špeciálne jednotky sa zúčastnili na útokoch na strategické donecké letisko, kde prebiehajú boje medzi vládnymi silami a proruskými separatistami, oznámil dnes hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ide o ruské špeciálne jednotky. Je to už tretí deň, čo sa snažia niečo podniknúť," povedal Lysenko pre agentúru Reuters.
     

Agentúra Ukrinform s odvolaním sa na vedenie protiteroristickej operácie (ATO) uviedla, že ruské špeciálne jednotky sa snažili zaútočiť na donecké letisko, ale utrpeli vážne straty a ustúpili.
     

Lysenko taktiež informoval, že za posledných 24 hodín zahynuli na východe krajiny pri zintenzívnenej delostreleckej paľbe separatistov traja ukrajinskí vojaci. Tieto útoky dal so súvislosti s príchodom ďalšieho humanitárneho konvoja z Ruska.
     

"Nový humanitárny konvoj dorazil a teroristi dostali muníciu pre delostrelectvo, preto sú schopní zvýšiť intenzitu (útokov)," konštatoval Lysenko.
     

Rusko-ukrajinskú hranicu prekročil v nedeľu v poradí už ôsmy humanitárny konvoj s pomocou pre obyvateľov separatistami kontrolovaných miest Doneck a Luhansk. Podľa ruských úradov náklad pozostáva z potravín a stavebných materiálov, ktoré by mali pomôcť obyvateľom ukrajinskej časti Donbasu - postihnutým následkami bojov a súvisiacej humanitárnej krízy - zvládnuť nadchádzajúcu zimu. Kyjev ale tvrdí, že konvoje slúžia na dodávanie zbraní separatistom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies