Ruské sily zabili na severe Kaukazu šesť militantov podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 3 August 2015, 12:38 • 2 min
Ruské sily zabili na severe Kaukazu šesť militantov podozrivých z terorizmu

MOSKVA - Ruské bezpečnostné sily zabili šesť ľudí podozrivých z účasti na "medzinárodnom terorizme" v meste Naľčik, metropole ruskej severokaukazskej Kabardsko-balkarskej republiky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na ruský Národný protiteroristický výbor (NAK).

"Militanti odmietli zložiť zbrane a spustili paľbu na príslušníkov bezpečnostných síl," napísal vo vyhlásení NAK.

Výbor dodal, že podľa jeho presvedčenia sa zabití muži podieľali na množstve teroristických činov vrátane zabitia policajta z minulého týždňa.

 

NAK však bližšie neuviedol, z akej skupiny pochádzali zabití. Výbor ešte informoval, že proces identifikácie zabitých stále prebieha. Rusko sa zo všetkých síl snaží potlačiť povstanie islamistov na severnom Kaukaze, kde sa niektorí povstalci prihlásili k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

 

Aktivisti za ľudské práva a kritici Kremľa obviňujú ruské bezpečnostné sily z využívania tvrdých metód na severnom Kaukaze. Tvrdia, že terčom týchto síl sa stávajú nielen militanti, ale aj odporcovia režimu, čo vyvoláva medzi miestnymi obyvateľmi nenávisť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona