Ruské sankcie voči USA sú od dnešného dňa v platnosti, sťahovanie diplomatov sprevádzala dusná atmosféra

NETKY.SK • 2 August 2017, 09:57 • 2 min
Ruské sankcie voči USA sú od dnešného dňa v platnosti, sťahovanie diplomatov sprevádzala dusná atmosféra

MOSKVA – Ruské odvetné sankcie voči USA dnes vstupujú do platnosti. Americkí diplomati a technický personál už nemajú prístup do skladových priestorov v hlavnom meste a ani do rekreačných areálov na okraji metropoly.

slovakia

left justify in out

Sťahovanie diplomatov sprevádzala spočiatku napätá atmosféra. Hneď ráno ruská polícia obmedzila prístup diplomatických vozidiel do rekreačných areálov z dôvodu nedisponovania potrebnými povoleniami. Neskôr im však vstup sprístupnili, aby si mohli sklady s administratívou vyprázdniť.

 

Americké veľvyslanectvo na tento krok reagovalo pobúrene, pretože Rusi sľúbili americkým diplomatom, že voľný vstup do objektov budú mať do dnešného poludnia. Zástupca ruského ministra zahraničia uviedol, že postup americkej ambasády považuje za čistú provokáciu, keďže diplomati na prvotný zákaz vstupu do skladov reagovali neprimerane. Okamžite ako sa vyskytli komplikácie si privolali na pomoc novinárov. Ich zákaz prikázal Kremeľ ako protiopatrenie na nové sankcie uvalené Spojenými štátmi na Rusko. 

 

Ešte počas minulého týždňa Putin ohlásil, že krajinu bude musieť opustiť 755 ambasádnych a konzulárnych zamestnancov, pričom aj tak väčšinu personálu tvoria ruskí pracovníci. Na obmedzenie svojej činnosti majú jeden mesiac. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies