Ruské sankcie spôsobili potravinárom miliónové škody!

NETKY.SK • 29 September 2014, 10:05 • 2 min
Ruské sankcie spôsobili potravinárom miliónové škody!

BRATISLAVA - Slovenským potravinárom spôsobili ruské sankcie škody, píšu Hospodárske noviny v článku na s názvom: Firmám berie Rusko milióny.

slovakia

left justify in out

Mliekarne Gemermilk, Senoble a Rajo nahlásili ministerstvu pôdohospodárstva škody za 2,3 milióna eur. "Na sklade máme 250 ton sušeného mlieka, ktoré sa nám teraz neoplatí predávať. Ceny klesli o tridsať percent," opisuje aktuálnu situáciu obchodný riaditeľ rimavskosobotského Gemermilku Martin Užík.

 

Spracovateľ mäsa firma Mecom Humenné uviedla škodu 3,9 milióna eur a Mraziarne Sládkovičovo 0,5 milióna eur. Ide pritom len o časť priamych škôd. Tie celkové, by podľa najnovšej analýzy agrorezortu mali presiahnuť 6 miliónov eur.

 

Nebezpečnejšie sú však nepriame dosahy - varuje ministerstvo. A to pre prebytok potravín na európskom trhu, ktorý tlačí na ceny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies