Ruské sankcie by mohli poškodiť rakúske banky

NETKY.SK • 18 September 2014, 10:08 • 2 min
Ruské sankcie by mohli poškodiť rakúske banky

VIEDEŇ - Odvetné opatrenia, ktorými by mohlo Rusko zareagovať na najnovšie kolo západných sankcií, by v Rakúsku zasiahli najmä banky.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to rakúsky minister financií Hans Jörg Schelling. Rusko naznačilo, že odvetné "asymetrické" sankcie by sa zamerali na vybrané odvetvia v konkrétnych krajinách. V Rakúsku sú najväčším rizikom banky, situácia je však "zvládnuteľná", povedal minister v rozhovore pre štvrtkové vydanie denníka Der Standard. Spojené štáty americké aj Európska únia v piatok prijali ďalšie opatrenia proti Rusku za jeho agresiu na Ukrajine. Sankcie sa opäť dotýkajú ropného a obranného priemyslu a obmedzujú aj obchodovanie s ruskými bankami. Ruský trh je významným zdrojom ziskov pre popredné rakúske bankové skupiny Raiffeisen Bank International a UniCredit Bank Austria. 

 

Rakúska vláda minulý týždeň oznámila, že podporí firmy, ktoré čelia ekonomickým dôsledkom krízy na Ukrajine. Opatrenia ako podpora zamestnanosti mladých ľudí, daňové úľavy pre firmy alebo príspevky zamestnancom so skrátenými úväzkami podľa ministra financií nemajú mať výraznejšie dopady na štátny rozpočet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies