Ruské námorníctvo spustilo práce na novej ponorke Krasnodar

NETKY.SK • 21 Február 2014, 07:07 • 2 min
Ruské námorníctvo spustilo práce na novej ponorke Krasnodar

PETROHRAD - Velenie ruského námorníctva potvrdilo vo štvrtok začiatok konštrukčných prác na novej ponorke Krasnodar s dieslovo-elektrickým pohonom. Spustenie výroby sprevádzala formálna slávnosť v petrohradských lodeniciach admirality.

slovakia

left justify in out

Plavidlo, ktoré je štvrtým zo série šiestich ponoriek stavaných pod záštitou Projektu 636 ruského námorníctva, bude súčasťou flotily námornej vojenskej základne Novorossijskaja operujúcej vo vodách Čierneho mora.
      

Ponorka tretej generácie s kapacitou 52 mužov posádky sa bude schopná plaviť maximálnou rýchlosťou 20 uzlov v hĺbke do 300 metrov, tvrdí velenie. Cena ponorky nebola zverejnená, oznámila agentúra RIA Novosti.
      

Prvé plavidlo Projektu 636, ponorku Novorossijsk, spustili na hladinu vlani v novembri, kým druhé Rostov-na-Donu a tretie Stary Oskol uvedú do prevádzky v nasledujúcich mesiacoch. Krasnodar disponuje vylepšenými detekčnými schopnosťami a technológiou stealth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies