Ruské ministerstvo zahraničia reagovalo na obvinenia USA z presunu vojakov na hranici s Ukrajinou

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 11:17 • 2 min
Ruské ministerstvo zahraničia reagovalo na obvinenia USA z presunu vojakov na hranici s Ukrajinou

MOSKVA - Zástupca ruského ministra zahraničných vecí Sergej Ryabkov reagoval na obvinenia USA z presunu vojakov na hraniciach s Ukrajinou a tiež uviedol, že Rusko a USA udržiavajú kontakty na vysokej úrovni o situácii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo zahraničia poznamenáva, že obvinenia Spojených štátov z údajne destabilizujúcej úlohy Ruska v ukrajinskom konflikte sú neopodstatnené.

 

Pokiaľ ide o "obavy" vyjadrené Washingtonom, Sergej Ryabkov pripomenul, že zámorskí partneri by mali predovšetkým venovať pozornosť správaniu Kyjeva. "Mali by sa zaujímať nie o to, ako oni tvrdia, čo robí Rusko, ale o neprijateľné správanie Kyjeva, ktorý nielenže nedodržiava minský balík opatrení, ale v čoraz vzdorovitej podobe tieto dohody popiera. Ak by práve týmto sa znepokojovali naši americkí kolegovia, to by skutočne pomohlo stabilizovať situáciu", uviedol zástupca ruského ministra zahraničných vecí.

 

img

 

Sergej Ryabkov tiež reagoval na obvinenia Washingtonu na adresu Moskvy z presunu vojakov na hraniciach s Ukrajinou.

     

"Na našom území, zdôrazňujem, na ruskom území, vykonávame tie činnosti, ktoré považujeme za potrebné. A nejaké americké signály nemajú s tým nič spoločné. Môžeme povedať, že tieto signály úplne ignorujeme", povedal diplomat novinárom.

 

img

 

Politico minulý týždeň informoval, že americkí a ukrajinskí prezidenti Joe BidenVolodymyr Zelenský diskutovali počas prvého telefonického rozhovoru o rozšírení ruskej vojenskej prítomnosti v blízkosti hraníc s Ukrajinou.

 

Taktiež v médiách sa objavili publikácie, v ktorých sa uvádza, že vojaci jazdia po Rostovskej oblasti na autách so zalepenými evidenčnými číslami.

 

img

  

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v komentári k situácii uviedol, že "ruská armáda sa pohybuje na ruskom území v tých smeroch, ktoré považuje za potrebné, a v tej podobe, v ktorej považuje za potrebné aby zaistila  bezpečnosť, spoľahlivú bezpečnosť našej krajiny".

 

Zdroj: https://ria.ru/20210405/voyska-1604305426.html

https://rg.ru/2021/04/05/riabkov-moskva-i-vashington-vedut-kontakty-po-situacii-na-ukraine.html

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona