Ruské ministerstvo vnútra prešetruje falošné diplomy kandidátov do dolnej komory parlamentu

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 09:39 • 2 min
Ruské ministerstvo vnútra prešetruje falošné diplomy kandidátov do dolnej komory parlamentu

MOSKVA - Ruské ministerstvo vnútra vedie vyšetrovanie vo veci falošných vysokoškolských diplomov, ktoré volebnej komisii ako doklad o dosiahnutom vzdelaní predložilo 21 kandidátov posledných volieb do dolnej komory parlamentu, Štátnej dumy.

slovakia

left justify in out

V kauze koná aj poslanec vládnej strany Jednotné Rusko Anton Gorelkin, ktorý dnes oznámil, že koncom júna v parlamente predloží návrh zákona o sprísnení trestno-právnej zodpovednosti za použitie a šírenie falošných diplomov o dosiahnutom vzdelaní. Malo by sa to týkať najmä tých profesií, ktoré sú spojené zo zodpovednosťou za ľudský život, napr. lekárov či pilotov lietadiel.

 

"Falošné diplomy, podozrivé vysoké školy - to všetko diskredituje ruský vzdelávací systém," konštatoval poslanec, ktorého iniciatíva má podporu ministerstva školstva a vedy.

 

"V súčasnej situácii sa zdá byť vhodné posilniť normy trestného zákonníka za vedomé používanie falošných dokladov (o vzdelaní)," napísala vo svojej reakcii na poslancov návrh ministerka školstva Oľga Vasiľjevová. Upozornila však, že navrhovanie zmien v trestnom zákonníku je mimo kompetencií jej rezortu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies