Ruské ministerstvo obrany dalo Putinovi nezvyčajný narodeninový dar

NETKY.SK • 7 Október 2020, 12:45 • 2 min
Ruské ministerstvo obrany dalo Putinovi nezvyčajný narodeninový dar

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany poslalo Vladimírovi Putinovi neobvyklý darček k jeho narodeninám.

slovakia

left justify in out

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Ruskej federácie Valery Gerasimov informoval prezidenta o úspešnom ukončení testovania najnovšej ruskej zbrane – rakety Zircon.

 

Ráno 7. októbra sa ruský vodca Vladimír Putin rozprával s náčelníkom Generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerijom Gerasimovom, ktorý informoval prezidenta o úspešnom ukončení testovania najnovšej ruskej zbrane – Zircon.

 

Táto zbraň je hypersonická protilodná riadená strela, ktorá je navrhnutá tak, aby zničila povrchovú flotilu nepriateľa – fregaty a lietadlové lode. Rýchlosť Zirconu môže dosiahnuť 10-11 km/h, čo ho robí nezraniteľným pre existujúce systémy protivzdušnej obrany nepriateľa.

 

 

Gerasimov uviedol, že 6. októbra z Bieleho mora bola z fregaty „Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov“ vystrelená raketa na morský cieľ umiestnený v Barentsovom mori. Testy boli úspešné – Zircon trafil presne na cieľ.

 

Putin poukázal na jedinečnosť tejto rakety a dodal, že to posilní obranu krajiny. „Úspešné testovanie tejto strely je veľkou udalosťou nielen pre ozbrojené sily, ale aj pre cele Rusko,“ zdôraznil prezident.

 

Najvyšší predstaviteľ Ruskej federácie dnes oslavuje svoje 68. narodeniny – už šestnástykrát ako hlava štátu. Gratulácie od blízkych sa tradične odkladajú na večer a pred oslavou sa chystá ruský vodca pracovať.

 

img

 

Ako deň predtým povedal jeho tlačový tajomník Dmitrij Peskov, prezident sa v prvej polovici dňa bude venovať práci na vnútorných programoch a tiež medzinárodným telefónnym hovorom – je ich naplánovaných viac ako tucet. Zvyšok dňa strávi Vladimír Putin v kruhu rodiny a priateľov.

 

Väčšina darov, ktoré sám Putin dostáva k narodeninám alebo iným sviatkom, je uložená v Prezidentskej knižnici v Kramli. Podľa Dmitrija Peskova si však prezident nejaké darčeky necháva od známych a priateľov. Z najneobvyklejších darčekov, ktoré dostal Vladimír Putin k narodeninám patrí dvojmesačné ussurijské tigrie mláďa. To následne previezli do Safari parku Gelendžik. Putin už dostal aj kópiu Monomachovho klobúka a živého krokodíla.

 

Ruský prezident Vladimír Putin sa narodil 7. októbra 1952 v Petrohrade.

              

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies