Ruské ministerstvo financií legalizuje obchodovanie s kryptomenami

NETKY.SK • 13 Január 2018, 20:00 • 2 min
Ruské ministerstvo financií legalizuje obchodovanie s kryptomenami

MOSKVA – Ministerstvo financií Ruska vypracovalo návrh zákona na legalizáciu obchodovania s kryptomenami na schválených burzách. Správy priniesli miestne médiá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zástupca ministra financií Alexej Mojsejev uviedol, že vláda sa snaží poskytnúť väčší dohľad. "Ide o to, že nákup a predaj kryptomien bude nejako štandardizovaný," povedal Mojsejev. "Všeobecná myšlienka je, že bude potrebné nakupovať a predávať na oficiálnych burzách. Ako budú deklarované, tak budú legalizované."

 

img

Alexej Mojsejev

 

Tieto správy môžu byť trochu prekvapivé, najmä vzhľadom na nedávnu rétoriku iných ruských predstaviteľov v posledných mesiacoch. Napriek tomu však Mosjsejev neustále tvrdil, že Bitcoin bude legalizovaný, hoci s istými obmedzeniami.

 

Návrh zákona by umožnil otvorenejšie obchodovanie s kryptomenami a investície v rámci Ruska. Iné krajiny tiež začali vydávať vyhlásenia o legalizácii alebo zákaze kryptomien.

 

img

 

Ministerstvo financií stále zvažuje, ktoré burzy budú schválené. Mojsejev uviedol, že otázka búrz je v súčasnosti stále nevyriešená, ale celková legalizácia je teraz už viac-menej jasná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona