Ruské ministerstvo financií chce legalizovať obchodovanie s kryptomenami

NETKY.SK • 27 Január 2018, 20:00 • 2 min
Ruské ministerstvo financií chce legalizovať obchodovanie s kryptomenami

MOSKVA – Ministerstvo financií Ruskej federácie predložilo návrh zákona o digitálnych aktívach, ktorý definuje a zavádza regulačný systém pre kryptomeny, ICO, ťažbu a obchodovanie. Správu priniesla tlačová agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Došlo však k zaujímavej situácii, keď ruská centrálna banka nesúhlasí s ministerstvom financií, aby burzy s kryptomenami boli legálne prijaté. Podľa centrálnej banky by obchodné pravidlá pre digitálne meny mali platiť len pre tokeny, ktoré by prilákali finančné investície.

 

Podľa správy agentúry TASS sú autori zákona presvedčení, že legálny štatút kryptomien by znížil riziká podvodov a zabezpečil fiškálnu transparentnosť, čo by malo viesť k zvýšeniu daňových príjmov vlády. Naopak, zákaz obchodovania s kryptomenami by pravdepodobne viedol len k vzniku čierneho trhu.

 

img

 

Návrh zákona definuje kryptomeny a tokeny ako digitálne finančné aktíva, ktoré v Rusku nie sú zákonným platidlom.

 

Pokiaľ ide o kryptomeny a tokeny vymieňané za iné kryptomeny, ruské ruble a cudzie meny, ministerstvo financií tvrdí, že ochráni finančné prostriedky nekvalifikovaných investorov tým, že umožní obchodovanie len prostredníctvom autorizovaných búrz s kryptomenami.

 

img

 

Na margo ICO, tokeny môžu vydávať právnické osoby alebo súkromní prevádzkovatelia len na účely získavania finančných prostriedkov. Súčasťou ICO musí byť právna dokumentácia, ktorá uvádza podrobnosti o zmluve, ako je celé meno, fyzická poloha, oficiálna webová stránka a cena tokenu.

 

Podľa návrhu zákona investori bez licencie, budú môcť investovať najviac 50.000 rubľov (približne 900 eur) v každej konkrétnej ICO. Konečná verzia návrhu zákona by mala byť hotová najneskôr 1. júla 2018, takže ten súčasný návrh može byť dovtedy ešte zmenený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies