Ruské médiá podporujú Trumpa

NETKY.SK • 6 November 2016, 09:29 • 2 min
Ruské médiá podporujú Trumpa

MOSKVA - Ruské štátne médiá veľmi neskrývajú, koho uprednostňujú v amerických prezidentských voľbách. Správy o zápase o Biely dom sa v ruskej televízii väčšinou podrobne venujú obvineniam republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa, že jeho demokratická súperka Hillary Clintonová je skorumpovaná a že voľby budú zmanipulované. Napísala to tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Clintonová má na výber. Buď získa prezidentský úrad, alebo pôjde za mreže," povedal prokremeľský novinár a moderátor Dmitrij Kiseljov počas svojho nedeľného spravodajského programu Vesti na štátom ovládanej televíznej stanici Rossija 1. Tak ako Trump, zameraný proti americkému štátnemu systému, aj Kiseljov povedal divákom, že Clintonová má plnú podporu amerických bezpečnostných služieb, "oligarchických" korporácií a médií.


Ďalšie správy na Kremľom ovládaných televíznych staniciach, ktoré sú hlavným zdrojom informácií pre väčšinu Rusov, zdôrazňovali obavy zo zdravotného stavu Clintonovej. V súvislosti s ňou spomínali aj sexuálne škandály a naznačovali, že Demokratická strana je "v panike" kvôli nedávnym prieskumom verejnej mienky.


"Moji kolegovia na týchto kanáloch úplne podporujú Trumpa a prinášajú všetky negatívne veci o Clintonovej," povedal Aleksej Venediktov, šéfredaktor liberálnej ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy.


Ruský prezident Vladimir Putin opakovane odmietol tvrdenia, že Kremeľ by rád videl Trumpa v Bielom dome. Odborníci však poukazujú na ich výrazne podobné postoje k hlavným zahraničnopolitickým záležitostiam, vrátane Sýrie a Ukrajiny.


Ruské médiá "veľmi, veľmi agresívne" presadzujú Trumpovu kandidatúru, uviedol nemenovaný predstaviteľ Európskej únie, ktorý monitoruje ruské médiá.


Ruské médiá venujú pozornosť aj Clintonovej, ktorú vykresľujú ako rusofóbku, vojnovú štváčku a političku zodpovednú za krviprelievanie na Blízkom východe, napísala agentúra AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona