Ruské lietadlá sú aktívnejšie v ázijsko-tichomorskej oblasti

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 07:18 • 2 min
Ruské lietadlá sú aktívnejšie v ázijsko-tichomorskej oblasti

WASHINGTON - Veliteľ amerických vzdušných síl v Pacifiku Herbert Carlisle dnes hlásil výrazné zvýšenie aktivít ruských lietadiel a lodí v oblasti. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Generál dal ruské aktivity v Tichomorí do súvislosti so situáciou na Ukrajine. Dodal, že Rusko tak demonštruje svoje schopnosti a získava tajné informácie o amerických vojenských cvičeniach.

 

Carlisle uviedol, že Rusko uskutočnilo diaľkové letecké hliadky k pobrežiu Kalifornie a plavby k americkému tichomorskému územiu Guam. Generál tiež oznámil, že stíhačka F-15 zablokovala ruské strategické bombardovacie lietadlo, ktoré letelo ku Guamu.

 

Generál takisto hlásil radikálne zvýšenie ruských leteckých hliadok okolo japonských ostrovov a Južnej Kórey. Carlisle ďalej informoval, že zaznamenali aj oveľa väčšiu aktivitu ruských lodí.

 

Generál dnes predniesol správu v think tanku Centrum pre strategické a medzinárodné štúdie vo Washingtone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies