Ruské jednotky v sýrskej Palmýre zlikvidovali 1500 mín nastražených islamistami

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 13:51 • 2 min
Ruské jednotky v sýrskej Palmýre zlikvidovali 1500 mín nastražených islamistami

MOSKVA - Ruské jednotky pomohli odstrániť 1500 mín nastražených na území antického mesta Palmýra v Sýrii, odkiaľ vládne sily v marci po dlhých bojoch vytlačili oddiely extrémistickej organizácie Islamský štát (IS/Dáiš).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes v Moskve hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. Sýrski vojaci podporovaní ruskými náletmi vyhnali islamistov zo stredosýrskeho historického mesta Palmýra 27. marca. Dáiš mal mesto pod kontrolou od vlaňajšieho mája.

 

Rusko podporilo operáciu sýrskej armády v Palmýre desiatkami náletov. Vládne sily podnikali ofenzívu už takmer tri týždne a snažili sa znovu mesto dobyť. V Palmýre sa nachádzajú jedinečné zrúcaniny z čias starovekej Rímskej ríše a kedysi patrila k najväčším turistickým atrakciám Sýrie. Krátko po oslobodení mesta Rusko deklarovalo ochotu pomôcť sýrskej armáde pri odstraňovaní nastražených mín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies