Ruské hviezdy tvrdia, že dištanc je neférový

NETKY.SK • 17 November 2015, 11:49 • 2 min
Ruské hviezdy tvrdia, že dištanc je neférový

MOSKVA - Ruské atletické hviezdy sa len ťažko zmierujú s dočasnou suspendáciou pre Všeruskú federácie ľahkej atletiky (VFLA), ktorú Rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) potrestala minulý týždeň za vážne pochybenia v oblasti boja proti dopingu.

slovakia

left justify in out

Niektoré z nich sa spojili, aby vyjadrili nesúhlas s dištancom pre federáciu svojej krajiny. Medzi atlétov odsudzujúcich rozhodnutie rady patrí aj svetová rekordérka v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová: "Prečo by sme my športovci ako ja mali trpieť za nezodpovedné správanie sa našich kolegov, ktorí sa nechali zlákať dopingom?"


Majster sveta v behu na 110 m prekážok Sergej Šubenkov sa obáva, že ho postihne rovnaký osud ako jeho mamu - sedembojárku Nataliu Šubenkovovú, ktorá musela vynechať olympijské hry v roku 1984 v americkom Los Angeles pre bojkot zo strany Sovietskeho zväzu.


Počas dočasnej suspendácie totiž ruskí atléti nemôžu štartovať na medzinárodných súťažiach a v tejto chvíli je ohrozená aj ich účasť na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies