Ruské hospodárstvo aj napriek sankciám prekvitá! Putin je nadmieru spokojný

NETKY.SK • 25 September 2017, 12:12 • 2 min
Ruské hospodárstvo aj napriek sankciám prekvitá! Putin je nadmieru spokojný

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol s ruským ministrom pre hospodársky rozvoj Maksimom Oreshkinom, ministrom priemyslu a šéfom obchodu Denisom Manturovom, aby prerokovali otázky súvisiace s hospodárstvom. Výsledky analýz ukazujú, že Rusku sa skutočne darí.

slovakia

left justify in out

"Intenzívna práca na rozpočte prebieha a pokračujeme v diskusiách o tejto otázke mnohokrát, ale dnes sú vaši protivníci neprítomní," povedal Putin. "Diskutujeme o tom samostatne s ministerstvom financií, neskôr sa znova zhromaždíme, aby sme sa porozprávali," dodala hlava štátu. "Ruské hospodárstvo dosiahlo trajektóriu pomerne udržateľného rastu, povedal Putin a požiadal ministra o stabilitu pozitívnych ukazovateľov, predpovede o budúcnosti a o domácich a externých rizikách.

 
"Najvyššou prioritou určenie si ďalších krokov, ktoré by sme mali urobiť na zachovanie tejto tendencie, aby zabezpečili, že ruská ekonomika dosiahne vyššie tempo ako svetová priemerná na prelome roka 2020", povedal Putin.
 
Nízka inflácia a klesajúce úrokové sadzby hypoték sú kľúčové ukazovatele rastu ruskej ekonomiky. Podrobná mapa programu bola zaslaná vláde, povedal minister. Očakáva sa, že program bude koncom prvého štvrťroka roku 2018 pripravený a od polovice roka 2018 sa dá spustiť.
 
V Rusku zaznamenali pozitívnu dynamiku vývozu mimo zdrojov, povedal minister Oreshkin.  „Dynamika je všeobecne pozitívna, približne o 7,5% oproti úrovni z minulého roka," uviedol minister. "Rast efektívnosti a rozvoj konkurencieschopných produktov sú dôležité pre pokračovanie v napredovaní", dodal minister.
 
Situácia sa zlepšuje, pokiaľ ide o príjmy obyvateľstva, najmä, pokiaľ ide o plat," poznamenal Oreshkin. "Štatistika hovorí, že skutočné príjmy vzrástli o 3,4%," povedal minister. "Nominálne platy medziročne vzrástli o 6-7%. Rast platov je zdravší, pretože vychádza skôr z rastu produktivity práce než z cien ropy," dodal.


"Očakávame, že rast skutočných príjmov sa v roku 2018 zrýchli na 4% a vyššie platy v rozpočtovom sektore k tomu určite prispejú," povedal Oreshkin. Ministerstvo zaznamenalo určité pozitívne ukazovatele, najmä v automobilovom sektore, obchode a priemysle. Výrobcovia železničných, poľnohospodárskych strojov a výrobcov liečiv ú patria medzi lídrov, ktorí dosahujú najrýchlejší rast. "Všetky odvetvia zažívajú všeobecný rast, jediné je, že odvetvie kovov sa po kríze ešte nevrátilo," povedal Manturov. „Napriek tomu, oživenie v segmente stavebníctva snáď prinesie vývoj v kovopriemysle,“ dodal na záver.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies