Ruské embargo pripraví maďarský agrosektor o 80 miliónov eur

NETKY.SK • 13 August 2014, 16:03 • 2 min
Ruské embargo pripraví maďarský agrosektor o 80 miliónov eur

BUDAPEŠŤ - Embargo na dovoz potravín z Európskej únie, ktoré zaviedlo Rusko minulý týždeň ako odvetné opatrenie na sankcie EÚ, bude znamenať pre maďarský agrárny sektor stratu vo výške 80 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes na Twitteri maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Tibor Navracsics. 
     

Šéf maďarskej diplomacie, ktorý je kandidátom Maďarska na člena Európskej komisie vedenej Jeanom-Claudeom Junckerom, zdôrazňuje, že sú potrebné kompenzácie z Európskej únie. 
     

Internetové vydanie denníka Népszabadság si všíma na Twitteri aj reakcie diskutujúcich, ktorí okrem iného Navracsicsovi položili otázku, ako je možné, že Moskva neurobila pre krajinu svojho nového priateľa Viktora Orbána v týchto sankciách výnimku. Viacerí sa zas pýtajú, ako je možné, že Orbánova vláda vedie "oslobodzovací boj" voči Bruselu, zároveň však pýta od únie peniaze.
     

Maďarský hospodársky spravodajský server Hvg.hu v tejto súvislosti pripomína, že EÚ sa snaží zareagovať na negatívne vplyvy ruského embarga. V utorok vysvitlo, že určité "záchranné koleso" hodia pestovateľom broskýň, píše Hvg.hu.
     

Západné štáty obviňujú Moskvu z podpory proruských separatistov na východe Ukrajiny. K sprísneniu sankcií pristúpili najmä potom, ako v polovici júla havarovalo na východe Ukrajiny lietadlo malajzijských aerolínií Malaysia Airlines. To podľa západných krajín zostrelili proruskí separatisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies