Ruské embargo na dovoz potravín bude Lotyšsko stáť okolo 55 mil. eur

NETKY.SK • 12 August 2014, 15:12 • 2 min
Ruské embargo na dovoz potravín bude Lotyšsko stáť okolo 55 mil. eur

RIGA - Zákaz dovozu potravín z Európskej únie, ktorý zaviedlo Rusko minulý týždeň ako odvetné opatrenie na sankcie EÚ, bude stáť Lotyšsko asi 55 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes lotyšská premiérka Laimdota Straujumová. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.
     

"Očakávané straty sa odhadujú na približne 55 miliónov eur. Vyše polovicu z tejto sumy by mali predstavovať straty pre mliekarensky priemysel. Ten utrpí najviac," dodala premiérka s tým, že čísla ešte nie sú konečné.
     

Štátny tajomník lotyšského ministerstva zahraničných vecí Andrej Pildegovič pred niekoľkými dňami informoval, že Lotyšsko pripraví kompenzačný mechanizmus pre podniky, ktoré poškodilo ruské embargo na dovoz potravín. Moskva zaviedla embargo na dovoz potravín a poľnohospodárskych produktov z tých krajín, ktoré uvalili na Rusko sankcie. Ročný zákaz dovozu sa týka ovocia, zeleniny, bravčového a hovädzieho mäsa, hydiny, rýb, mlieka a mliečnych produktov, a to z EÚ, Spojených štátov, Kanady, Austrálie a Nórska.
     

Západné štáty obviňujú Moskvu z podpory proruských separatistov na východe Ukrajiny. K sprísneniu sankcií prístúpili najmä potom, ako v polovici júla havarovalo na východe Ukrajiny lietadlo malajzijských aerolínií Malaysia Airlines. To podľa západných krajín zostrelili proruskí separatisti. Na palube bolo takmer 300 ľudí, nikto z nich haváriu neprežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies