Ruské bombardéry zasadili Islamskému štátu v Sýrii masívny úder

NETKY.SK • 30 Január 2017, 15:58 • 2 min
Ruské bombardéry zasadili Islamskému štátu v Sýrii masívny úder

MOSKVA - Šesť ruských diaľkových bombardérov Tu-22M3 podniklo dnes skupinový nálet na pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v sýrskej provincii Dajr az-Zaur. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Šesť diaľkových bombardérov Tu-22M3 vzlietlo 30. januára z letiska v Ruskej federácii, preletelo nad územím Iraku a Iránu a podniklo masívny úder na novoidentifikované ciele Islamského štátu v provincii Dajr az-Zaur. Pri útoku boli zničené dve veliace centrá, sklady zbraní a munície a veľké množstvo živej sily a techniky," uviedol rezort obrany.

 

"Útoky proti určeným cieľom potvrdili nestranné monitorovacie prostriedky. Bombardérom poskytovali ochranu stíhačky Su-30SM a Su-35S z leteckej základne Humajmím. Po splnení úlohy sa všetky ruské lietadlá bezpečne vrátili na svoje letiská," dodalo ruské ministerstvo obrany, ktoré citovala agentúra TASS.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies